Grudnjak zlata vrijedi: Za trening bez muke birajte modele od sintetike koji će efikasno upijati znoj, a za žene s većim grudima idealne su ušivene košarice i manje rastezljivi materijali

Investirajte u dobar i udoban sportski grudnjak jer u suprotnom riskirate istezanje, spuštanje i bolne grudi. Grudi veličine C, D i veće traže maksimalnu potporu i udobnost. Odaberite grudnjak s odvojenim košaricama jer one drže grudi razdvojene, umanjuju moguće iritacije i prevelik raspon pokreta.
Vlasnicama bujnijeg poprsja najbolje će odgovarati grudnjak sa širokim naramenicama jer pomaže pravilno rasporediti težinu i neće stvarati bol u ramenima. Najbolje je odabrati modele od elastina ili poliestera koji su rastezljivi i pružaju maksimalnu fleksibilnost tijekom vježbanja.
Za žene s većim grudim idealni su i grudnjaci s kopčom na leđima jer su lako prilagodljivi, dok isto ne vrijedi za vlasnice veličine A ili B. Za njih je najbolji saveznik grudnjak bez kopče na leđima jer su rastezljivi i udobni, a u ovom slučaju nisu potrebne  ni odvojene košarice. Problem neće stvarati tanke ili ukrštene naramenice koje će grudi stisnuti uz tijelo, ali istodobno koži dopustiti da diše.
Imate li problema sa znojenjem, svakako zaboravite na materijale poput pamuka koji zadržavaju vlagu i znoj. Bolji izbor su grudnjaci od sintetike, dok su mrežasti materijali odlični u borbi protiv znoja jer djeluju poput ventilacije. No ako se bavite intenzivnim treningom, ne vodite brigu o veličini grudi, nego samo o što boljoj potpori sportskog grudnjaka.
Ako je riječ o aktivnostima poput jahanja, trčanja ili košarke, stručnjaci savjetuju nošenje dva grudnjaka kako ne bi došlo do velikih bolova ili neudobnosti.
  • Udobnost prije svega Prilikom kupnje sportskog grudnjaka svakako ga isprobajte i u kabini lagano razgibavajte tijelo. Ako vas bilo koji dio grudnjaka zateže, nosite krivu veličinu.
  • Disanje bez smetnji Uspjeli ste navući željeni grudnjak, no osim što se jedva krećete ne možete duboko udahnuti? Tijelo vam poručuje da trebate veći broj.
  • Potpuna pokrivenost Čak 70 posto žena izbjegava vježbanje zbog pomicanja grudi. Zato se pobrinite da baš ništa ne viri.

Više info

Autor: Antonela Žgela  www.24sata.hr

LEAVE A REPLY